Skip to main content

Boekhouder export

Wat heeft de boekhouder nodig

Je moet minstens een keer per jaar je financiën doen om je inkomstenbelasting te bepalen. Daarnaast moet je 4 keer per jaar iets doen voor de omzetbelasting (btw). Als je dat door een boekhouder (of vader, buurvrouw, partner, neef, zus) laat controleren of doen, zullen zij heel blij zijn met een digitale lijst van je inkomsten en uitgaven. Ook hebben ze je bankafschriften en kasboek nodig en al je facturen.

Wat houd je met jodiBooks bij

Als je jodiBooks gebruikt, kun je een export maken voor je boekhouder. In deze export zit een lijst van je inkomsten, een lijst van je uitgaven en alle facturen die je met jodiBooks hebt gemaakt en alle bestanden (facturen) die je hebt geüpload.

Wat moet je zelf nog bijhouden

Zelf moet je alle papieren bonnen en facturen die jij krijgt bewaren. Ook moet je je boekhouder afschriften geven van je bank en pinapparaat. Als je met contant geld werkt, moet je ook nauwkeurig bijhouden hoeveel er binnen is gekomen en eruit is gegaan (zie betaalwijzes hoe je dat zou kunnen doen).

Hoe maak je een export

Ga via het beheermenu naar Boekhouder.

Exports

 1. Je komt nu in het overzicht van al jouw eerdere exports.

 2. Klik op de plusknop rechtsonder in beeld. In dit scherm kies je welke periode je wilt exporteren. Standaard staat deze op dit jaar. Als je dat exporteert zit je altijd goed. Wil je iets minder exporteren, dan kun je kiezen voor kwartaal, maand, week of dag.

  Kies de periode

 3. Een export bevat:

  • Een .pdf overzicht van je inkomsten, uitgaven en uren in die periode
  • Een .csv bestand voor je boekhouder met je inkomsten en uitgaven
  • De .zip bestanden met daarin alle bijlages je van inkomsten en uitgaven

  Heb je alleen een pdf nodig? Dat kan, dan geef je bij het maken van de export aan dat je alleen de pdf wilt.

 4. Nadat je je keuze hebt gemaakt, klik je op Aanmaken.

 5. De export is toegevoegd aan de lijst. Nu gaat jodiBooks op de achtergrond alles bij elkaar zoeken. Dat kan een paar minuten duren. Zodra jodiBooks klaar is, krijg je een e-mail.

  Export gestart

 6. Zodra de export voor je klaar staat, staat er een vinkje voor. Je kunt hem dan in de lijst aanklikken. Je ziet dan alle bestanden die je kunt downloaden en naar je boekhouder kunt sturen.

  Export klaar

Download hier een voorbeeld van een inkomsten zip-bestand.